вівторок, 9 червня 2009 р.

Вплив темпераменту на привабливість.

Швейцарські косметологи виявили прямий зв"язок між характером людини і її зовнішніми даними. І зробили обнадійливі висновки: красу можна виробити як силу волі, наполегливість та інші якості.
Відомо, що "чистих" типів темпераменту в природі не існує. У кожної людини присутня комбінація рис, притаманних і холекирку, і сангвініку, і меланхоліку, і флегматику. І лише домінуючі якості визначають її тип.
Із чотирьох типів темпераменту найкращим вважається сангвінік. Гнучка нервова система, приємний характер і вроджений оптимізм - все це сладає певний буфер, який захищає психіку від можливих потрясінь. Але, виявляється, бути сангвініком - це не лише відображати життєлюбство і відкритість... Вчені виявили, що сангвініки схильні до зовнішньої привабливості. Їм властиві позитивне ставлення до себе, самоповага і впевненість у своїх силах. Такий перелік якостей створює менше проблем в особистому житті і кар"єрному зрості. Любов і самореалізація - от головні умови при яких звичайні зовнішні дані перетворюються в особливо привабливі.
Знаючи про це, можна свідомо формувати і удосконалювати в собі ті риси характеру, які сприяють розквіту зовнішньої краси. І ціленаправлено впливати на негативні риси, які провокують наш "непривабливий" вигляд чи естетичні недоліки...
Фізіогномісти прийшли до такого висновку, що недоліки зовнішності мають корені в характері особистості. Жінка з холеричним типом темпераменту страждає обезводненням шкіри, варикозним розширенням вен і "дряблістю" м"язів. У дами-флегматика більше шансів зустрітись з такими проблемами, як целюліт, зайва вага, випадіння волосся чи припухлостями. Меланхолічний склад характеру нерідко пов"язаний із надмірною активністю сальних залоз, ожирінням і атонічністю шкіри. І, навіть, сангвініки не застраховані від проблем з шкірою. Через надмірну кількість мінералів у шкірі колір обличчя може бути нерівномірним.
Проте, те що запрограмоване природою, не обов"язково повинно бути законом вашого вигляду. Ми в змозі працювати над собою, вносити корективи, змінюючи ставлення до себе і до оточуючого світу. Тож творіть красу своїми руками!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар