вівторок, 9 червня 2009 р.

Обійми мене ніжно...


Як часто ви обіймаєтесь? Таке просте, здавалось би, запитання часто ставить нас у тупік. Особливо, коли ми одружені не перший рік, або, навпаки, давно не мали любовних пригод... Та хіба обійматись можна лише з тими,хто займає почесне місце коханих? Звичайно,ні.


А важливість таких "процедур" є просто неоціненною! Для того, щоб вас переконати, ось декілька цікавих фактів про обійми.

  1. Люди, які "недоотримали" обіймів у дитинстві , виростають замкнутими і невпевненими у собі.
  2. Дружні обійми стимулюють імунітет і підвищують рівень окситоцину - гормону, який знімає відчуття тривоги, самотності і нормалізує кров"яний тиск.
  3. Ніжна дружба дівчат-підлітків , яка проявляється у поцілунках і обіймах, є репетицією майбутніх стосунків з протилежною статтю.
  4. Існує версія, що звичай обіймтись при зустрічі виник із необхідності перевірити чи не захована зброя за пазухою у потенційного ворога.
  5. Жінки в еротичних обіймах більш за все цінують відчуття захищеності і емоційного тепла, а чоловіки - відчуття дотику жіночих грудей.
  6. Найчастіше обіймаються європейці, найрідше - американці.
  7. Італь"янці підрахували, що для того, щоб почувати себе щасливою, людина повинна обійматися з кимось як мінімум 8 разів на день.
  8. А в клінічній психології, навіть, є розділ, об"єктом вивчення якого - обійми!

Тож, хоча свято обіймів святкується у світі 21 січня, його можна влаштовувати собі щодня. Спробуйте і вам обов"язково сподобається!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар